X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 515
Fotoğraflar 113860
Gözlemler 10228
Videolar 3186

FORUM

leventsahin leventsahin 7.09.2011 23:15:00
http://www.youtube.com/watch?v=QRYGaXx_zls

Atmaca saksağanı boğarak öldürüyor..

CanA CanA 12.02.2026 11:44:00

Ankara Gölbaşı Selkapanı'ında 2025 şubat ayında kayıt almıştım.

engineergs engineergs 23.01.2014 15:23:00

Videoyu izleyemiyorum

savgat savgat 23.01.2014 12:33:00

Atmacanın bir yumruk olup da gökyüzünden avının üzerine adeta bir füze gibi düşmesine her zaman hayran olmuşumdur.

MetinCenkçiler MetinCenkçiler 12.11.2013 10:00:00

Atmaca, gündüz yırtıcı kuşları (Falconiformes) takımının atmacagiller (Accipitridae) familyasının atmacalar (Accipitrinae) alt familyasına ait Accipiter cinsi kuş türlerine verilen ortak ad. Bu cinsteki bazı türler çakır kuşu adı ile de anılır. Konu başlıkları [gizle] 1 Özellikleri 2 Yaşam şekli 3 Türler 4 Ayrıca bakınız 5 Dış bağlantılar Özellikleri[değiştir kaynağı değiştir] Kanatları geniş ve oldukça kısa, bacakları ve kuyrukları görece uzundur. Bu özellikleri, avlarına yetişebilmek için kısa sürede büyük hızlara erişebilmelerini ve sık ağaçlar arasında ustalıkla manevra yapabilmelerini sağlar; buna karşılık, şahin, kartal, tuygun gibi daha uzun kanatlı yırtıcılar kadar uzun süre kanat çırpmadan dönemezler.siyah beyaz görürler Yaşam şekli[değiştir kaynağı değiştir] Bütün türleri ormanlarda yaşayan ve daha çok küçük kuşlarla beslenen atmacalar, dünyanın bütün ormanlık bölgelerinde bulunur. Büyük ağaçlara, dallardan, içi yumuşak bir astarla kaplanmış yuvalar yaparlar. Dişi, kahverengi lekeli beyaz yumurtalarının üstünde dört ile beş hafta kuluçkaya yatar. Yavruları beş ya da altı hafta sonra tüylenir. Atmacalar eğitildikten sonra avlarda kullanılabilmektedir. Türler[değiştir kaynağı değiştir] Alaca çakır kuşu (Accipiter albogularis) Şeritli küçük çakır kuşu (Accipiter badius) İki renkli atmaca (Accipiter bicolor) Şili atmacası, Accipiter (bicolor) chilensis Yeni Britanya atmacası (Accipiter brachyurus) Yoz atmaca (Accipiter brevipes) Nicobar atmacası (Accipiter butleri) Accipiter castanilius Accipiter chionogaster Kuşaklı atmaca (Accipiter cirrocephalus) Accipiter collaris Cooper atmacası (Accipiter cooperii) Kızıl boyunlu atmaca (Accipiter erythrauchen) Accipiter erythronemius Kızıl butlu atmaca (Accipiter erythropus) Kahverengi çakır kuşu (Accipiter fasciatus) Frances atmacası (Accipiter francesii) Bayağı çakır kuşu (Accipiter gentilis) Sulawesi çakır kuşu (Accipiter griseiceps) Japon atmacası (Accipiter gularis)

ali6105 ali6105 29.02.2012 19:38:00

Son günlerde ne hikmese bir kaçtır karşılaşıyoruz bu delikanlılarla.Çoğundada göz göze geldik.

Nefis bir tür...

En son bizim bahceden, bahçede gezinen tavuk piliçlerinden birine saldırdı.Ama kapamadı maaalasef..Arkasından başka bir tanesini sığırcıkların arasından yine eli boş çıkarken gördüm..Yine çok üzüldüm ve şaşırdım doğrusu...

Fakat saksağanla baş edebilen tek yırtıcıyı naçizane çakır olarak bilirdim.İşin doğrusu buna şaşırdım ama nu defa sevindim tabiiki.

Selam ile...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 515  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2026 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT